OSMANİYE / KADİRLİ - Şehit İsmail Akduman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Okulumuz öğrencilerinin ilgi, istidat ve kabiliyetlerinin keşfedilmesi, etkili rehberlik ve doğru yönlendirme kapsamında Rehberlik Öğretmenimiz Ümmügülsüm TAŞKIN başkanlığında 10.sınıf öğrencileri ile 11.sınıf öğrencilerini bir araya getirdik.Toplantıda 10.sınıf öğrencilerine ilk dönemde yapmış olduğumuz tanıtımın devamı niteliğinde olan  alan/bölüm seçimleri ve meslekler ile ilgili bilgiler verildi.11.sınıflar da seçtikleri alan/bölümle ilgili deneyimlerini 10.sınıflara aktardılar.

May

Mesleki rehberlik bağlamında İlahiyatçı Yazar Ramazan KAYAN Hocamızı farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimiz ve velileri ile yüz yüze buluşturduk.

Mrt

Okulumuzda 40 Kavram, 40 ayet ve 40 hadis etkinliklerinden okul program ve tarihine uygun şekilde seçilen etkinliklerden 40 Hadis Yarışması yapılmıştır.

Mrt

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi için her gün farklı saatlerde sınıflarda bir ders " OKUMA SAATİ " olarak ayarlanmıştır. Ayrıca  yeni açılan kütüphanemize öncelikle Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde öğretmenlerinin  katılımları ile sınıflar indirilerek okuma faaliyetleri yapılmıştır. Bununla birlikte hastalık vb. durumlarda raporlu öğretmenlerin sınıfları okul bahçesine indirilerek okuma faaliyetleri  yapılmaktadır. Bilhassa öğrencilere kitap okumalarını teşvik etmek için değişik ödüller de verilecektir.

Mrt

Okulumuza öğrenci ve öğretmenlerin etkin bir şekilde kullanabileceği yeni bir kütüphane kurulmuştur. Kütüphaneleri, öğrencilerin aktif olarak kullanmalarını sağlamak amacıyla nöbetçi öğrenci sistemi getirilmiş olup öğrencilere kitap aliş verişine başlanmıştır. Ayrıca kütüphanemize yeni kitaplar kazandırmak için kitap toplama kampanyaları başlatılmıştır.

Mrt

Pandemi döneminin ilk başlarında sınıfların zorunlu bir şekilde ikiye bölünmesi ve sınıf sayısının yetersiz olması  nedeniyle  geçici olarak sınıfa dönüştürülen mescidimiz bu eğitim öğretim yılında tekrar düzenlenmiştir.

Mrt

Okulumuzda HEDEF 2022 kapsamında  TYT - AYT denemeleri yapılmakta olup  Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK)  ile de akademik başarıyı artırmak için çalışmalar yapılmaktadır.Ayrıca Rehber Öğretmenimiz tarafından konferans salonumuzda  etkili rehberlik ve kariyer planlama çalışmaları da yapılmaktadır.

Ock

Okulumuz öğrencilerinden oluşturulan  Mesleki Eğitim Uygulama gruplarının belirlenen tarih ve  saatlerde  Kadirli İlçe Müftülüğü ile işbirliği  yapılmak suretiyle şehir merkezinde bulunan camilere, Kur´an kurslarına dağıtılarak mukabele okuma, namaz kıldırma, Kuran-ı Kerim okuma, ezan okuma, vaaz gibi mesleki uygulamalara katılımları sağlanmıştır.

Ock

Okulumuzun uygun mekanlarını ayet,hadis,ebru,hat ve tezhip çalışmaları ile donatarak okulumuza yeni gelen öğrenciler için bir farkındalık oluşturmaya çalıştık.

Ock

Okulumuzda Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce okullarda uygulamaya konulan, Dost Kitaplar/Kitap Dostları: Okuyan 7'ler projesi kapsamında ve belli bir planlama dahilinde yedi kitap okuma takımı oluşturuldu. Talebin fazla olması nedeniyle ikinci dönem de yeniden bir 7 kitap okuma takımı daha kurulacaktır.

Ock

Okulumuz Rehber Öğretmenleri Ümmügülsüm TAŞKIN ve Aslıhan SEVMEZ öğrencilerimize yönelik akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve YKS ile ilgili  konularda öncelikle  son sınıflar başta olmak üzere tüm sınıflar düzeyinde sunumlar yapmışlardır.

Ock

Okulumuz Rehber Öğretmeni Ümmügülsüm TAŞKIN  öğretmenlerimize yönelik "Öğrenci merkezli eğitim, aktif öğrenme, merak uyandırma, etkili sınıf yönetimi ve olumlu sınıf ortamı oluşturma" konularında güzel bir sunum yapmışlardır.

Kas

Okulumuz öğrencilerinde  saygı, sevgi ve vefa duygularını geliştirmek için  eski Kadirli Anadolu İmam Hatip Lisesinde  24 yıl  müdürlük yapmış olan  Kemal SELİMOĞLU'na öğrencilerimizle ev ziyaretine gittik. Pandemiden dolayı  bizleri bahçesinde ağırlayan sayın müdürümüz bizlere 24 yılın kısa bir muhasebesini yaparak bizleri o özlenen imam hatip yıllarına götürdü.Bizlere ve binlerce öğrenciye verdiği emeklerden dolayı kendisine teşekkür ederek ziyaretimizi tamamladık.

Kas

Okulumuz öğrencileri pandemi kuralları çerçevesinde ilçemizde bulunan dini mekanlarımızdan tarihi  ALA CAMİİ ve yıllardır hapishane olarak kullanılan ve şimdi müzeye çevrilen KADİRLİ KENT MÜZESİ'ni ziyaret etmişlerdir. Böylelikle öğrencilerizin bilgi, kültür ve tecrübe aktarımları sağlanmıştır.

Kas

Okulumuz 12.Sınıf öğrencilerinin akademik başarılarını tespit etmeye yönelik okul bazında denemeler ve Seviye Tesbit Sınavları yapılmıştır. Yapılan denemeler sadece 12.sınıflarla sınırlı kalmayıp diğer şubelere de yapılacaktır.